YIL: 1995
YER: Balıkesir Genç işadamları derneği (BAGİAD)
Balıkesir' in ticaret hayatının gelişmesi için sosyal yaşantısının da aynı paralelde ele alınıp bir üst seviye getirmek amacıyla bir proje hazırlama kararı alınmıştır
Balıkesir Genç iş adamları Derneği (BAGİAD )yönetim kurulu üyelerinden Sayın Tuncay ÖZEN bu karar üzerine ortaya bir fikir sundu. Bu fikir oldukça heyecan vericiydi.
Bu fikir Balıkesir'in yüzme sporu açısından geleceğini değiştirecek bir atılım düşüncesiydi.
Atıl durumda olan, yüzme severlerle adeta dargın durumda bulunan Atatürk yüzme havuzunun işletmesini, özelleştirme kapsamından faydalanıp kulübe devir alınması projesi idi. Ve oy birliği ile gerekli işlemlerin yapılmasına karara verildi.
İlk etapta 217 üye ve Sayın Mehmet. Ali KILICIN antrenörlük belgesi ile BALIKESİR GENÇ İŞ ADAMLARI YÜZME İHTİSAS SPOR KULÜBÜ büyük şevkle kuruldu (BAGIYİSK–18-NİSAN–1995)BAGİAD' in üyeleri ve yeni üye kaydı yapılan Balıkesirliler aynı zamanda BAGİYİSK' in de üyeliğine alınıyorlardı.
İlk yönetim kurulumuz şu arkadaşlarımızdan oluşuyordu;
Başkan; Yaman GULPINAR, İkinci Başkan; Korhan YAKUT, Sekreter; Tansel KIPÇAK, Sayman; İsmail SARSILMAZ, Üyeler; Mustafa KARASUİL, Tuncay ÖZEN ve Atilla GÖNÜLTAŞ
İlk genel kurulumuzda yönetim kurulumuz daha verimli olmak amacıyla 11 kişiye çıkarıldı.
Başkan; Yaman GULPINAR, İkinci başkan; Korhan YAKUT, Sekreterliğe; Mehmet Ali KILIÇ, Sayman; Namık TAŞÇIOĞLU, Üyeliklere Yakup BARDAKÇI, Behiç GÜNGÖR turgay ÖZEN, Edip ÇANTAY, Taner DOĞANLARLIOĞLU, Mustafa YAMAN ve Atilla GÖNÜLTAŞ seçilmiştir.
Yönetim kurulunu oluşturan arkadaşlarımızdan; Taner DOĞANARLIOĞLU, M.Ali KILIÇ, Edip ÇANTAY, Behiç GÜNGÖR, Yakup BARDAKÇI, bu Kişiler Bölgemizin Eski Yüzücülerindendi ve Ufkumuzun Açılmasına Neden Olmuşlardır. 5 Nisan 1996 tarihinde yüzme sporunu canlandırmak, kış mevsiminde de yüzme sporunu devam ettirmek amacıyla;
İlimiz valilik makamına müracaat edilerek kapalı bir antrenman havuzu projemizden, açık yüzme havuzu ile tesislerinin tüm işletmenin bakım onarım ve bunun gibi masraflarında tarafımızdan karşılanmak üzere tesisi kiralama veya tahsisi edilmesi hakkında resmen başvuruldu. Ancak bu proje teklifimiz bazı çevreleri rahatsız etmiş ve adeta havuz elden gidiyor korkusunu kentimize yaymışlardı
Bu çirkin karşı gelme hareketi başta yüzme sporuna olmak üzere BAGİAD ve BAGİYSK 'e zarar verir hale gelince kulübümüzün adını; Balıkesir Yüzme İhtisas Spor Kulübü olarak değiştirdik. Yüzme sporu adına mücadelemizi B.Y.I olarak devam ettirmeye başladık. Dönemin siyasi ve kamu yetkilileri yüzmenin gelişmesi için yapılan bu hareketimizi anlatamadığımız için yanımızda olmalarını bırakın bizi pasife etmişlerdir. Neyse ki yaşadığımız dönemin yetkilileri; M. Vekilimiz Sayın Turhan ÇÖMEZ, Valimiz Sayın; Atıl ÜZELGÜN, Belediye Başkanımız Sayın; Sabri UĞUR, İl Müdürümüz Sayın; Oğuz KAYNAK, Şube Müdürümüz; Taner KARATAŞ ve diğer Şube. Müdürleri bizim hareketimiz benimseyip, özelleştirme olmasa da kapalı havuzun yapılması için gerekli tüm girişimleri yapmışlardır.
Umarız ki kısa zamanda bitecek olan bu havuzumuz kentimizin yüzme sporu ile anılmasında yarar sağlayacaktır.
10.Senemizi yaşarken ilk başladığımız ki heyecanımızdan, azmimizden hiçbir şey kaybetmeden, bugüne kadar ve daha sonraki yıllar içinde yapabileceğimizin en iyisini, en güzelini yapmaya devam edeceğiz.
10 yıllık uğraşlarımızın sonunda Bursa bölgesine yönlendirilen bölgesel ve Türkiye çapındaki yarışmalar artık kentimiz havuzunda yapılabilmektedir. Balıkesir'imizin sesini Edirne'den Adana'ya Trabzon'dan Hatay'a duyurmanın gururunu da yaşıyoruz. Her yıl yaklaşık 150 gencimize yüzme sporunu sevdirip öğretmek bizi sevindiriyor
Balıkesirliler ve tüm spor sevenler Sloganımız; herkes bir gün sağlıklı yaşam için yüzme öğrenecektir.
Ve diyoruz ki yaşamımızın güzel huzurlu sağlıklı geçmesi için başta hayatı idame bakımından gerekli yüzme sporu ye diğer spor dallarının mutlaka yaşamımızın bir parçası olması gerekir. Bizler içimizdeki tüm enerjimizi sporseverliğimizi ortaya koyup her insana spor aşkını aşılamaya çalışacağız.
Kulübün logosundaki simgeler bizlere çalışmalarımıza yol göstermiştir.
Yeşil renk; çevreciliğimizi
Mavi renk; suya ve su sporlarına verdiğimiz önemi
Su dalgaları önümüze; çıkan zorlukları
Atlayan yunus bu zorlukları aşacağımızı ve dostluğumuzu
etrafa yayacağımızı yol gösterici oluşumuzu, enerjimizi anlatmaktadır.
SONSUZLUĞA UĞURLADIĞIMIZ AMA HER ZAMAN KALBİMİZDE OLAN KURUCULARIMIZ
10. yılımızda kulübümüzün kurulması ve gelişmesi için çaba sarf eden ama şu anda hayatta olmayan Mustafa KARASUİL, Arhan YAKUT, Cemil CELEPÇİ ve Ömer DOĞANLARLIOĞLU arkadaşlarımızı sevgi ve rahmetle anıyoruz.

 

 


  

 

 

Tüm Hakları Saklıdır Kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz Alıntı Yapılamaz ©2012
Sayfalarımızda yayınladığımız tüm haberler,sonuçlar,etkinlikler bilgilendirme amaçlıdır.Bu bilgilerin tamamının içeriği değiştirilmeden orjinal hali ile yayınlanmaktadır.
Bu nedenle yayınlanan bilgilerden kaynaklanabilecek sıkıntılardan yuzmeihtisas.org sorumlu tutulamaz